In een kantoor of magazijn wordt vaak gebruik gemaakt van één of meerdere garderobekasten of lockers. Ideaal om kleding of waardevolle spullen in op te bergen. Deze kasten zijn er in verschillende modellen en diverse maten. Veel werkgevers vinden het lastig om een keuze te maken. Twijfelt u ook? Lees in dit artikel waar u op kunt letten bij de aanschaf en wat de mogelijkheden zijn tijdens het gebruik.

Kant-en-klaar of zelfbouw?
Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken of u de kast zelf in elkaar wilt zetten of dat u deze kant-en-klaar geleverd wilt hebben. In het laatste geval wordt de garderobekast of locker volledig in een fabriek in elkaar gelast. Als u ervoor kiest de kast zelf in elkaar te zetten, ontvangt u een zelfbouwsysteem. Deze bestaat uit alle losse delen en is vooral handig als de kast geplaatst moet worden in een moeilijk toegankelijke ruimte.

Hoe kiest u de juiste garderobekast of locker?
Een garderobekast of locker kan geleverd worden op poten of op een sokkel. Een voordeel van poten is dat het onderhoud eenvoudig is. Een sokkel geeft als voordeel dat er geen rommel onder de kast komt. Het is dus aan u wat het zwaarst weegt. Daarnaast is het ook verstandig om na te denken hoe u het bovenop de kast wilt hebben. Het is mogelijk om ook een stofkap aan te schaffen. Bijkomend voordeel van zo’n kap is dat er geen zware dingen op de kast gezet kunnen worden welke eventueel om kunnen vallen. Verder kunt u de kast nog uitbreiden met een zitbank aan de voorkant, een kledinghaak of een kapstok. Een zitbank geeft extra comfort tijdens het omkleden. Om de garderobekast of locker af te sluiten kunt u kiezen voor een cilinderslot of een vlinderslot met hangslot.

Verschillende soorten kasten
Zoals reeds eerder aangegeven zijn er verschillende modellen en maten verkrijgbaar. Voor de aanschaf is het belangrijk om te kijken wie de kasten gaat gebruiken. Voor lichte industrie is een garderobekast met alleen een verticaal vak voor de kleding en een legbord erboven voldoende. Echter als uw medewerkers in de zware industrie werken, is het aan te raden een garderobekast met twee verticale vakken te kiezen. Medewerkers kunnen dan één vak voor de vuile was gebruiken en één vak voor de schone kleding. Uiteraard is het handig als ook deze kast een legbord bovenin heeft. Heeft u meer ruimte nodig? Wijk dan uit naar garderobekasten met één, twee of drie kolommen of kies voor een kast met meerdere kleine vakken onder elkaar of naast elkaar.

Kwaliteit op uw werkplek
Koop uw garderobekast of locker altijd bij een gerenommeerd bedrijf. Meestal voldoen de meeste kasten daar aan de internationale normen met betrekking tot metalen kasten. Dit betekent dat deze garderobekasten inbraakwerend zijn, maar ook veilig en hygiënisch. Meer details over het kopen van garderobekasten kunt u ook vinden in de Koopwijzer garderobekasten.

Advertentie
leenbakker.nl