Kleurrijk behangpapier is weer helemaal in! Kitscherige motieven met bloemen, opvallende lijnen en psychedelische patronen kunnen dus weer perfect geïntegreerd worden in een moderne interieur inrichting. Om een moderne look te creëren wordt het behangpapier wel op een andere manier toegepast dan vroeger. Nu wordt er vooral gewerkt met accentwanden of de herhaling van opvallende patronen doorheen de woning. Bij het kiezen van behangpapier is het ook belangrijk rekening te houden met bestaande meubelen en materialen. Onderstaand zie je alvast enkele leuke voorbeelden van inrichtingen met hip behang.

INSPIRATIE BEHANGPAPIER IN EEN MODERN INTERIEUR

© Montagna Lunga – Behangpapier in moderne badkamer

Behangpapier laten doorlopen op het plafond lijkt niet meteen een een keuze die je snel zal maken. Montagna Lunga nam dan ook een gewaagde keuze bij de inrichting van deze badkamer. Het resultaat is origineel, verrassend en zal je bovendien niet snel vergeten.

© Shutterstock – Behang accentwand

Ben je een liefhebber van retro meubels uit de jaren ’70? Tegenwoordig zijn er heel wat behangwinkels die originele behangrollen en reproducties van de jaren ’70 verkopen.

© Montagna Lunga – Behang

Behang hoeft niet altijd vol kleur te zitten om op te vallen. Bij bovenstaande slaapkamer werd gekozen voor een opvallende print met neutrale bruine tinten wat ervoor zorgt dat de slaapkamer warmte en gezelligheid uitstraalt zonder druk over te komen.

© Shutterstock

Ook in een eclectisch interieur komt behangpapier prima tot zijn recht. Een Chesterfield zetel, cementtegels, Delfts blauw en een salontafel van sloophout gaan perfect samen met dit zwart-wit behang met vertikale lijnen.

© Montagna Lnga – Behangpapier in het toilet

In het toilet mag het er gerust wat uitbundiger aan toe gaan. Aangezien je hier niet veel tijd doorbrengt is het de ideale ruimte om te experimenteren met opvallend behangpapier. Ook overschotten van oud behang kan je hier prima gebruiken vanwege de beperkte oppervlakte. Zeg nu zelf, een bezoekje aan dit toilet zal je niet snel vergeten.

© Shutterstock

Ook in de slaapkamer kan je met behangpapier een leuke toets geven. Wanneer je kiest voor een drukke print plaats je deze best wel achter het bed zodat je er geen uren hoeft naar te staren als je in je bed ligt.

© Montagna Lunga

Voor de inrichting van bovenstaand appartement werd gekozen voor een funky behangprint van het merk Harlequin. De horizontale lijnen zorgen ervoor dat de woonkamer langer lijkt en is een echte eyecatcher wanneer je binnenkomt.

SCHILDERWERKEN & BEHANGWERKEN LATEN UITVOEREN

Geen tijd of zin om zelf te behangen of te schilderen? Via onze offertepagina kan je nu vrijblijvend prijzen aanvragen bij professionele schilders en schildersbedrijven.
Klik hier voor meer informatie.

Advertentie
leenbakker.nl